Voucher ušteda: 200 kn
4790 kn 4990 kn
-4% Ušteda: 200 kn

Ponuda je istekla!

0 puta kupljeno, ponuda je uspjela!
 • Vrijedi: 4990 kn
 • Ušteda: 200 kn
Vrijedi do: 04.06.'17

Napomene

 • Za provjeru raspoloživosti termina kontaktirajte našu poslovnicu. ( Broj telefona: 01 33 55 683 / E-mail adresa: info@eturist.hr / Adresa: Mihovila Krušlina 16 (ŠETNICA), Zaprešić )
 • Boravišna pristojba, te osiguranje od ozljeda, bolesti, smrti i gubitka prtljage tijekom putovanja i boravka nije uključeno u cijenu, te ga kod nas možete dodatno uplatiti
 • Mogućnost plaćanja: karticama Erste banke, DINERS 2-12 rata i Zagrebačke bank do 12 rata, jednokratno, e-banking- om, općom uplatnicom
 • Kako bismo vam pružili što bolju uslugu, bilo bi nam drago da nam se javite s povratnim komentarima nakon korištenja ove ponude na e-mail: info@eturist.hr
 • Posjetite našu Facebook stranicu na linkuhttps://www.facebook.com/eturist.hr?ref=hl
 • Opis ponude

  APULIJA – ZEMLJA SUNCA I VINA

  AREZZO – PERUGIA – GARGANO – MONTE SANT' ANGELO – VIESTE – CASTEL DEL MONTE – BARI – GROTTE DI CASTELLANA – ALBEROBELLO – OSTUNI – DOLINA ITRIA – MONOPOLI – POLIGNANO A MARE – RIMINI

  Autobusom iz Zagreba, Karlovca i Rijeke

  8 dana/7 noćenja

  VRIJEDNOST VIŠE:

  Datum putovanja:

  18.-25.6.2017.

  1. dan: ZAGREB/RIJEKA - AREZZO - CHIANCIANO TERME

  Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, turistički peroni 502-506 u 5:30 sati, mogućnost polaska iz Karlovca u 6:15 sati te sa stajališta Vrata Jadrana kod Rijeke u 08:00 sati (polazak iz Karlovca i s Vrata Jadrana potrebno je prijaviti prilikom rezervacije aranžmana, točno mjesto ukrcaja u Karlovcu bit će u završnoj obavijesti prije putovanja). Vožnja kroz sjevernu Italiju uz kraća zaustavljanja putem. Posjet Arezzu, gradu terasastog položaja s citadelom na vrhu. Ovo je bio jedan od najvažnijih gradova Etrurije, a poslije važan rimski grad (tu se rodio Mecena, patron umjetnika). U doba renesanse Arezzo je važan umjetnički centar i rodni grad Petrarce, Aretina i Vasarija. Šetnja gradom uz pratitelja: Loggiato Vasariano - Palača Fraternita dei Laici - crkva sv. Franje s freskama Piera della Francesce - katedrala - elegantan srednjovjekovni grad (koji je poslužio kao kulisa filma „Život je lijep“). Slobodno vrijeme u gradskom središtu za ručak, kupovinu ili osobne programe. Putovanje prema mjestu Chianciano Terme, smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

  2. dan: CHIANCIANO TERME - PERUGIA - GARGANO/VIESTE

  Doručak. Odjava iz hotela i putovanje prema Apuliji. Putem ćemo posjetiti glavni grad pokrajine Umbrije, Peruggiu. U sredini „zelenog srca Italije“ Perugia je jedan od najljepših gradova središnje Italije. Grad davno osnovan (osnivali su je Etruščani), Perugia je grad čokolade, umjetnosti i zaljubljenika u umjetnost. To je i grad studenata s jednim od najstarijih sveučilišta u Italiji, a značajna je i kao središte učenja talijanskog jezika za strance. Po dolasku šetnja starim srednjovjekovnim središtem grada: glavni trg - Fontana Maggiore - Palazzo dei Priori. Slobodno vrijeme za kavu. Nastavak putovanja prema Apuliji; dolazak na područje Gargano u kasnim poslijepodnevnim satima. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

  3. dan: GARGANO/VIESTE - MONTE SANT'ANGELO - MONTE GARGANO – UMBRA - GARGANO/VIESTE

  Doručak. Cjelodnevni izlet po poluotoku Gargano („mamuza talijanske čizme“) s lokalnim vodičem i pratiteljem putovanja. Prvo ćemo posjetiti Monte Sant'Angelo, mjesto koje je 2011.g. zapisano na UNESCO-v popis svjetske baštine zbog svetišta sv. Mihovila. Obići ćemo svetište, langobardsku grobnicu kralja Rotharija, baptisterij i crkvu Sta. Maria Maggiore. Nakon obilaska mjesta odlazak prema Monte Gargano i šumi Umbra, dijelu nacionalnog parka Gargano i tzv. „zelenim plućima poluotoka“. Svoj ćemo izlet po Garganu završiti u gradiću Vieste, ljepuškastom ljetovališnom mjestu koji nazivaju biserom Gargana. Šetnja mjestašcem i slobodno vrijeme za kavu, odnosno kupovinu suvenira. Povratak u hotel, večera. Noćenje.

  4. dan: GARGANO/VIESTE – CASTEL DEL MONTE – BARI – TORRE CANNE

  Doručak. Poslije doručka odjava iz hotela i odlazak prema Castel del Monte. Istoimeni dvorac, kao i rimski Koloseum, često navode kao vrhunski primjer arhitekture tog vremena. Riječ je o srednjovjekovnom dvorcu rimsko-njemačkog cara Fridricha II., nastao sredinom 13.stoljeća (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Poslije razgleda s lokalnim vodičem putovanje prema Bariju, glavnom gradu pokrajine putem kojeg ćemo stati na jednom imanju i kušati poznato maslinovo ulje. Po dolasku u Bari razgled grada s lokalnim vodičem: Bari je glavni grad regije i nazivaju ga „Bolognom juga“, povijesni, ali i mladenački grad - brojni studenti daju mu živahnost i šarolikost. Urbaniji od susjednog Brindisija i Leccea s širokim bulevarima i živim noćnim životom, Bariju istovremeno ne manjka povijest i kultura, osnivali su ga Grci a razvili Rimljani kao važno trgovačko središte. Posjetit ćemo stari grad: crkvu sv. Nikole, sveca zaštitnika Rusije čije relikvije se unutra nalaze, katedralu, normanski dvorac u blizini... Kraće slobodno vrijeme u središtu grada za šetnju, kavu ili jelo. Putovanje prema Torre Canne, smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

  5. dan: TORRE CANNE – GROTTE DI CASTELLANA – ALBEROBELLO – TORRE CANNE

  Doručak. Cjelodnevni izlet vodi nas u prvom dijelu dana u Grotte di Castellana (ulaznica uključena), fascinantne pećine čije je formiranje počelo prije 90 milijuna godina! Razgled spektakularnih spilja s lokalnim vodičem unutar kojega ćemo vidjeti i fascinantnu „Bijelu špilju“. Poslije razgleda špilja a prije odlaska prema Alberobellu stat ćemo na jednoj tipičnoj apulijskoj masseriji gdje ćemo imati sat kuhanja i ručak. Nakon ručka odlazak prema Alberobellu, slikovitom gradiću jugoistočno od Barija smještenom na dva brdašca i poznatom po seljačkim kućicama po imenu trulli. Trulli se od 1996. godine nalaze na popisu UNESCO-a: radi se o kućicama koje datiraju iz 14. st, izgrađene su bez žbuke od nepravilnog vapnenačkog kamenja! Ima ih po cijeloj regiji, ali najpoznatiji su trulli u Alberobellu. U njima se može i boraviti, a neka vas ne iznenadi budu li vas stanovnici tih kućica nagovarali da uđete u neku od njih, za naknadu naravno, ali cijene nisu visoke. Danas ima u gradu oko 1500 ovakvih kućica i služe u razne svrhe. Slobodno vrijeme za šetnju, objed, kupovinu i slično. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

  6. dan: TORRE CANNE – OSTUNI – DOLINA ITRIA – TORRE CANNE

  Doručak. Za početak dana odlazak prema gradu Ostuni, Englezi koji ga obožavaju nazivaju ga „chic gradićem“. Ostuni, smješten na tri brežuljka, sjaji svojim položajem i kućama bijele boje zbog koje nosi naziv „Bijeli grad“ unutar kojeg se smjestila veličanstvena gotička katedrala. Ljeti je prepun engleskih i njemačkih turista koji su osvojeni njegovim šarmom i pitoresknošću. Izgubite se u srednjovjekovnom ozračju Ostunija i njegovih uskih, popločenih uličica. Poslije Ostunija nastavljamo prema slikovitom mjestu Locorotondo, poznatom po vinu i tipičnim kućicama „trulli“, koje se nalaze na popisu zaštićene baštine UNESCO-a. Osim Locorotonda kroz današnji izlet vidjet ćemo još neke male gradiće doline Itria, a tijekom izleta posjetit ćemo i jednu lokalnu vinariju u blizini Locorotonda i kušati odlična apulijska vina. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. Večera. Noćenje.

  7. dan: TORRE CANNE – MONOPOLI - POLIGNANO A MARE - RIMINI

  Doručak. Odjava iz hotela i putovanje prema Riminiju. Putem prema sjeveru posjetit ćemo Monopoli, gradić od cca. 50 000 stanovnika. Smješten na Jadranskom moru Monopoli je jedan od najljepših malih gradova Apulije. Kao i drugi gradovi juga Italije njegova je povijest nastala međusobnom isprepletenošću brojnih naroda koji su tu prošli i plijeni šarmom malog gradića koji je još uvijek neotkriven masovnom turizmu. Šetnja mjestašcem i slobodno vrijeme za kavu. Poslije posjeta Monopoliju nastavljamo odlaskom u Polignano a Mare, jedan od najljepših obalnih gradića Italije koji osvaja svojom predivnom plažom. Mjesto čija povijest seže do 4. stoljeća prije Krista nalazi se na popisu najšarmantnijih dragulja Italije, a u Italiji je poznato i kao grad Domenica Modugna koji se proslavio u svjetskim razmjerima svojom glasovitom pjesmom „Volare“. Kraće slobodno vrijeme i nastavak putovanja prema Riminiju. Po dolasku u Rimini smještaj u hotel na području grada. Večera. Noćenje.

  8. dan: RIMINI - FERRARA - ZAGREB

  Doručak. Odjava iz hotela i putovanje prema Hrvatskoj preko Ferrare. Po dolasku u Ferraru kraća šetnja povijesnom jezgrom od dvorca Este do katedrale sv. Jurja. Slobodno vrijeme za kavu ili ručak. Nastavak putovanja i dolazak u Rijeku/Karlovac/Zagreb u večernjim satima.

  CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: FM 4.790/4.990 kn

  Doplata za jednokrevetnu sobu: 1290 kn

  FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA! OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!

  CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom, pratitelja, smještaj u hotelima 3/4* (talijanska kategorizacija) u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi polupansiona: 1 noćenje u Chianciano Termama, 2 noćenja na području Vieste, 3 noćenja na području Torre Canne, 1 noćenje u Riminiju, razglede pješice i javnim prijevozom uz pratitelja putovanja, razgledi s lokalnim vodičem Gargana, Barija, Ostunija, Alberobella, gradića Itrije, Grotte di Castellana, Castel del Monte, proba vina, proba maslinovog ulja, sat kuhanja, ulaznica u Grotte di Castellana, te troškove organizacije i prodaje

  CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: doplatu za boravišnu pristojbu u iznosu 1 – 1,5 € po noći po osobi (plaćanje na licu mjesta, u Chianciano Termara pristojba je 0,80 €), ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, karte javnog prijevoza, fakultativne sadržaje, putno zdravstveno osiguranje te troškove osobnih narudžbi

  MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 40

  Adresa

  ETURIST.HR

  Radno vrijeme: Pon - pet: 10 - 16h
  Peruđa | Na većoj karti