Voucher ušteda: 0 kn
135 kn

Ponuda je istekla!

0 puta kupljeno, ponuda je uspjela!
Vrijedi do: 06.05.'16

Napomene

Opis ponude

JEDNODNEVNI IZLET_ 8.5.2016. - nedjelja -

PROGRAM PUTOVANJA:

Polazak u 4:30 sati. Putovanje u pravcu Karlovca i Istre do Pule. Kratke stanke na odmorištu Ravna Gora i Vrata Jadrana. U 8,30 stižemo u Fažanu, ukrcaj na brod koji kreće prema NP Brijuni u 9 sati. Okupljanje grupe na Trgu prijateljstva ispred prezentacijske ploče Brijuna i upoznavanje posjetitelja s njegovom bogatom poviješću.Program razgleda NP Brijunitraje od 9 do 13,30 sati.

Izlet na Veliki Brijun uz pratnju stručnog vodiča traje cca 4 sata i uključuje:
* prijevoz brodom od luke Fažana do centralne luke Velikog Brijuna
*okupljanje grupe na Trgu Prijateljstva i upoznavanje gostiju sa programom inačinom obilaska otoka.
* obilazak otoka turističkim vlakom u trajanju od cca sat vremena i upoznavanje gostiju s bogatom poviješću otočja koji pamti život najvećih kopnenih gmazova prije 120 milijuna godina i traje u neprekinutom slijedu do danas. Ljepota netaknute prirode sa stoljetnim šumama hrasta crnike, šumama lovora,mediteranskom makijomu skladu je s parkovima-šumama koje je oblikovala ljudska ruka. Putovanje, jednim dijelom, nekada jednog od najvećih golf terena u Europi, prolaz kroz safari park i zaljevVerige, koji je svojom ljepotom ifunkcionalnošću mogao zadovoljiti čak i rimske careve. Maslina, koja gotovo tisuću šesto godina daje dragocjene plodove svjedok je brijunske povijesti. Završetak obilaska otoka nastavlja se turističkim vlakom.
* polusatni predah u restoranu “Školjka” prilika je za osvježenje i kupovinusuvenira
* posjet crkvi Sv. Germana iz XV. st. u kojoj se nalaze kopije srednjevjekovnih fresaka i kopije spomenika pisanih glagoljicom te originalni crno-bijeli rimski mozaik iz zaljeva Verige. Fotografska izložba J.B. Tito na Brijunima govore o jednom razdoblju naše prošlosti, a izložba, posvećena posljednjem vlasniku otoka Paulu Kupelwieseru, daje nam sliku otoka kao mondenog ljetovališta čijim se ljepotama napajala europska aristokracija. U zahvalnost i slavu, a naraštajima na sjećanje, u obližnjem kamenolomu uklesana je spomen-ploča dr. Robertu Kochu, ozdravitelju otočja. Posjet mediteranskom vrtu. Program završava ukrcajem grupe na brod za Fažanu.

U 14 sati mogući ručak po prigodnoj cijeni (50 kuna po želji – fakultativno).

Odlazak prema Puli gdje stižemo oko 16,00 sati. Po dolasku u Pulu slobodna šetnja gradom te odlazak do Pulske Arene – najvećeg i najsačuvanijeg spomenika antičkog graditeljstva u Hrvatskoj. Uspoređujući ga s više od 200 rimskih amfiteatara, plašt pulskog amfiteatra s četiri stubišna tornja je najsačuvaniji i rijedak primjer jedinstvenih tehničkih i tehnoloških rješenja. Po veličini zauzima 6. mjesto među rimskim amfiteatrima na svijetu, te je jedini u svijetu čija su sva tri rimska arhitektonska reda u potpunosti očuvana.

Slobodno vrijeme za uživanje u znamenitostima grada ….

Nakon razgleda Pule u 18,30 sati ukrcaj u autobuse i povratak s kratkim stankama na Vratima Jadrana i odmorištu Ravna Gora. Dolazak na mjesto polaska oko 22 sata.

Adresa

ETURIST.HR

Radno vrijeme: 10 - 17 sati
Pula, Pula | Na većoj karti
Telefon: 01/33 55 683
Mobitel: 099 45 43 473
E-mail: info@eturist.hr
Web site: http://www.eturist.hr