Voucher ušteda: 0 kn
7490 kn

Ponuda je istekla!

0 puta kupljeno, ponuda je uspjela!
Vrijedi do: 31.07.'16

Napomene

  • Za provjeru raspoloživosti termina kontaktirajte našu poslovnicu. ( Broj telefona: 01 33 55 683 / E-mail adresa: info@eturist.hr / Adresa: Mihovila Krušlina 16 (ŠETNICA), Zaprešić )
  • Boravišna pristojba, te osiguranje od ozljeda, bolesti, smrti i gubitka prtljage tijekom putovanja i boravka nije uključeno u cijenu, te ga kod nas možete dodatno uplatiti
  • Mogućnost plaćanja: karticama Erste banke, DINERS i Zagrebačke banke jednokratno kao i na rate, e-banking- om, općom uplatnicom
  • Kako bismo vam pružili što bolju uslugu, bilo bi nam drago da nam se javite s povratnim komentarima nakon korištenja ove ponude na e-mail: info@eturist.hr
  • Posjetite našu Facebook stranicu na linkuhttps://www.facebook.com/eturist.hr?ref=hl

Opis ponude

Putovanje u Keniju - Mombasu avionom - 12 dana

Šifra aranžmana002572
Datum polaska3.11.2016
Datum povratka14.11.2016
Boravak12 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozZrakoplov
Kategorija smještaja
UslugaPolupansion
Cijenaod 7.490,00 kn

1. dan Zagreb – Istanbul
Sastanak putnika u Zračnoj luci Pleso-Zagreb kod šaltera za međunarodne polaske 2 sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova Turkish Airlinesa za Istanbul u 09:30 sati sa dolaskom u 12.35 sati. Nakon kratke stanke, nastavak leta prema Mombasi u 17:45 sati. Noćni let.

2. dan Mombasa-(Taita Hills)
Slijetanje u zračnu luku u Mombasi u 03:30 ujutro po lokalnom vremenu. Obavljanje carinskih formalnosti i preuzimanje prtljage. Transfer do hotela. Doručak. Ulazak u sobe će biti moguć od 10:00 sati. Slobodno. Večera i noćenje.
Fakultativna opcija: nakon slijetanja, odlazak na četverodnevni safari. Prvo idemo u Taita Hills koji se nalazi u jugoistočnom djelu Kenije. Po dolasku slijedi lagani “game drive safari”. Po završetku odlazak na ručak te smještaj uSorova Salt Lick Game Lodge. Popodnevni odmor. U poslijepodnevnim satima odlazak na safari. Večera i noćenje. (Mogućnost noćnog safarija uz nadoplatu.)

3. dan Mombasa-(Taita Hills-Amboseli)
Nakon doručka, slobodno za uživanje na plaži. Večera i noćenje.
Fakultativna opcija: grupa koja je na safariju poslije doručka odlazi na jutarnji safari te po završetku safarija nastavlja prema Nacionalnom parku Amboseli. Putem se prolazi jednim od najdivljih i najljepših predjela Kenije. Po dolasku u Amboseli, posjet selu Masaia uz nadoplatu od 10 eura na licu mjesta. Potom odlazak uSentrim Amboseli Camp. Ručak i popodnevni odmor. Park se nalazi uz granicu s Tanzanijom i proteže se na 392 km² površine. Brojne su atrakcije koje pruža: bogat fond divljih životinja (lavovi, slonovi, žirafe, bivoli, gepardi, zebre, hijene, impale...) te raznih ptica, posjet selu pripadnika plemena Masai, a pogled na moćnu planinu Kilimanjaro pruža poseban doživljaj. Nakon popodnevnog odmora odlazak na safari game-drive – vožnju kroz park vozilima s pomičnim krovovima koja pružaju najbolju mogućnost za fotografiranje. Večera i noćenje u kampu.

4. dan Mombasa-(Amboseli-Tsawo East)
Nakon doručka, slobodno za uživanje na plaži. Večera i noćenje. Fakultativna opcija: oni koji su se dan ranije odlučili za safari, nakon doručka imaju kratki game-drive u Amboseliju te nastavljaju prema Nacionalnom parku Tsawo East. Ovo je najveći i najstariji park u Keniji koji se proteže na 13.747 km² površine. Osim toga, poznat je kao stanište “velike petorke”: lavova, crnih nosoroga, bivola, slonova i leoparda, ali i brojnih drugih divljih životinja i ptičjih vrsta. Po dolasku u Tsawo kratki game drive, smještaj uAshnil Aruba Lodgeili slično, ručak te popodnevni odmor. Slijedi vožnja po Nacionalnom parku Tsawo East, večera i noćenje.

5. dan Mombasa-(Tsawo East)
Doručak. Slobodno.
Fakultativna opcija: nakon doručka odlazak na jutarnji safari. Po završetku odlazak prema Mombasi gdje stižemo oko 15 sati. Ručak nije uključen u cijenu. Smještaj u hotel. Večera te Noćenje.

6. dan Mombasa
Doručak. Odmaranje i kupanje na prekrasnoj obali Indijskog oceana. Večera.

7. dan Mombasa- (razgled Mombase)
Doručak. Slobodno vrijeme.
Fakultativna opcija: poludnevni razgled Mombase.
Večera. Noćenje.

8. dan Mombasa
Doručak. Odmaranje i kupanje na prekrasnoj obali Indijskog oceana. Večera.

9. dan Mombasa
Doručak. Slobodno vrijeme.
Fakultativna opcija: mogućnost odlaska na izlet na otok Wasini, što uključuje ronjenje na dah (s dihalicom) i razgledavanje podvodnog svijeta prekrasnog koraljnog grebena. U cijenu izleta uključen i ručak. Povratak u hotel u kasnim poslijepodnevnim satima. Večera, noćenje.

10. do 11. dan Mombasa
Doručak. Slobodno vrijeme. Večera i noćenje.
Fakultativni izleti: moguće organiziranje safarija, ribolova (big game fishing) ili ronjenja.

12. dan Mombasa–Istanbul-Zagreb
Transfer autobusom do zračne luke u 02:00 sati. Polazak zrakoplova za Istanbul u 04:30 sati na liniji zrakoplovne kompanije Turkish Airlines. Slijetanje u Istanbul u 10:40 sati te nastavak leta za Zagreb u 18:10 sati. Predviđen dolazak u Zagreb oko 19:20 sati.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:
FIRST MINUTE CIJENA7.490 kn
REDOVNA CIJENA:7.990 kn

First minute cijena vrijedi do 26.8.2016. ili do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe:2.460 kn

Cijena uključuje:
• povratni zrakoplovni prijevoz Zagreb – Mombasa-Zagreb,
• smještaj u hotelu Traveller´s Beach 4* na bazi 10 polupansiona u Mombasi
• povratni transfer od aerodroma do hotela u Mombasi
• pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
• jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje:
• zrakoplovne pristojbe u iznosu -2.460 kn
• nadoplata za jednokrevetnu sobu -1.690 kn
• doplata za safarije (plaćanje na licu mjesta ili prilikom rezervacije putovanja)
• kenijsku vizu; dobije se u zračnoj luci u Mombasi (cijena: 50 USD ili 40 EUR). U putovnici moraju biti slobodne minimalno dvije prazne stranice
• Putno osiguranje

Cijene fakultativnih izleta (plaćanje na licu mjesta):
1. razgled Mombase - 25 EUR (poludnevni)
2. otok Wasini - 120 EUR (cjelodnevni)
3. cijene safarija na upit ( mogućnost uplate prilikom rezervacije putovanja)

Napomena:iznos zrakoplovnih pristojbi podložan je promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Redoslijed razgleda može biti promijenjen ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Vrijeme polaska zrakoplova navedeno je prema redu letenja zrakoplovne kompanije Turkish Airlines i može biti podložno promjeni. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane Republike Hrvatske viza za Keniju je potrebna. Putovnica mora vrijediti minimalno 6 mjeseci nakon ulaska u Keniju te imati barem dvije prazne stranice za vizu. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Molimo da se prije uplate aranžmana konzultirate sa svojim liječnikom o rizicima putovanja. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.

Mogućnosti plaćanja:
• gotovina, netbanking internet bankarstvo, opće uplatnice
• kreditne kartice:
- jednokratno: American Express, Diners, Maestro, Visa, Mastercard
- obročno: Diners 2-12 rata beskamatno, Mastercard 2-12 rata beskamatno, Maestro Zagrebačke banke 2-12 rata beskamatno

Minimalan broj putnika za putovanje je 16. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja, te ima pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5% u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera.

Završno pismo šaljemo 3-5 dana prije početka putovanja.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i Ugovora o poslovnoj suradnji.
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.
Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

KENIJA - Korisne informacije

SLUŽBENI NAZIV: Republika Kenija, Republic of Kenya, Jamhuri ya Kenya (svahili)
Predsjednik: Uhuru Kenyatta
BROJ STANOVNIKA: oko 32 180 000 s prirodnim prirastom od 1,6%
GRANICE: 3 446 km ( Uganda 933 km, Etiopija 830 km, Tanzanija 769 km, Somalija 682 km, Sudan 232 km
GLAVNI GRAD: Nairobi s oko 2 750 000 stanovnika
VALUTA: kenijski šiling (KSh) = 100 centa 1 US$ = cca 86,39 KSA 1 € = 116,80 KSA
(prema tečaju u rujnu 2014, tečaj može biti podložan promjeni)
VREMENSKA RAZLIKA : +2 sata
SLUŽBENI JEZIK: engleski i svahili
KLIMA: od tropske uz obalu do suhe u unutrašnjosti, s kišnim razdobljem od veljače do svibnja i rujna do prosinca,
VODA: koristite isključivo flaširanu vodu.
DOKTOR: Ako trebate lječničku pomoć kontaktirajte pratitelja grupe ili recepciju hotela. Nemojte zaboraviti svoju zdravstvenu policu osiguranja.
FOTO I FILMSKI MATERIJAL: Možete kupiti foto i filmski materijal na licu mjesta, ali Vam savjetujemo, da ga ponesete sa sobom..
EL. NAPON: 240 V
DI PLOMATSKO PREDSTAVNIŠTVO: za hrvatske putnike nadležno je:
Veleposlanstvo u Južnoafričkoj Republici, kontakt:
1160 Church Street, 0083 Colbyn Pretoria, P.O. Box 11335, 0028 Hatfield, Republic of South Africa, tel; 0027 12 342 1206, fax 0027 12 342 1819 mail: vrhjar@iafrica.com
Uredovno vrijeme Konzularnog odjela Veleposlanstva (za stranke): ponedjeljak-petak 9:00-12:00h

Adresa

ETURIST.HR

Turistička agencija ETURIST.HR Zaprešić nalazi se u Zaprešiću, na popularnoj Šetnici - ulica Mihovila Krušlina 16 - u pasažu kod Optike Ana.

Radno vrijeme: ​Radno vrijeme od ponedjeljka do petka 10 - 17 sati
KENIJA-MOMBASI, KENIJA-MOMBASI | Na većoj karti
Telefon: 01/33 55 683
Mobitel: 0994543473
E-mail: info@eturist.hr
Web site: http://www.eturist.hr