Voucher ušteda: 0 kn
5790 kn

Ponuda je istekla!

0 puta kupljeno, ponuda je uspjela!
Vrijedi do: 30.09.'16

Napomene

  • Za provjeru raspoloživosti termina kontaktirajte našu poslovnicu. ( Broj telefona: 01 33 55 683 / E-mail adresa: info@eturist.hr / Adresa: Mihovila Krušlina 16 (ŠETNICA), Zaprešić )
  • Boravišna pristojba, te osiguranje od ozljeda, bolesti, smrti i gubitka prtljage tijekom putovanja i boravka nije uključeno u cijenu, te ga kod nas možete dodatno uplatiti
  • Mogućnost plaćanja: karticama Erste banke, DINERS i Zagrebačke banke jednokratno kao i na rate, e-banking- om, općom uplatnicom
  • Kako bismo vam pružili što bolju uslugu, bilo bi nam drago da nam se javite s povratnim komentarima nakon korištenja ove ponude na e-mail: info@eturist.hr
  • Posjetite našu Facebook stranicu na linkuhttps://www.facebook.com/eturist.hr?ref=hl

Opis ponude

KORZIKA I SARDINIJA –

otoci suprotnosti

8 dana autobusom i brodom iz Zagreba, Karlovca i Rijeke!

VRIJEDNOST VIŠE - UKLJUČENI POLUPANSIONI NA CIJELOJ TURI, PRIJEVOZ BRODOVIMA I IZLETI, VOŽNJA BRODIĆEM I ULAZNICA U NEPTUNOVE ŠPILJE NA SARDINIJI !

Datum putovanja:

7.-14.10.2016.

1. dan:ZAGREB/RIJEKA - SAVONA - BROD

Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506 u ranim jutarnjim satima (točno vrijeme polaska bit će poslano nekoliko dana prije u završnoj obavijesti kao i točno vrijeme polaska iz Karlovca i/ili Rijeke - polazak iz Karlovca i s Vrata Jadrana potrebno je prijaviti prilikom rezervacije aranžmana!). Vožnja kroz Sloveniju i Italiju prema Savoni uz usputna zaustavljanja.Ukrcaj na brod. Smještaj u kabine. Večera na brodu. Noćna plovidba.

2. dan: BROD - BASTIA - ST FLORENT - CALVI/ILE ROUSSE

Buffet doručak na brodu. Iskrcaj s broda u Bastiji, drugom po veličini gradu Korzike. Šetnja povijesnom jezgrom i starom lukom: veliki Trg sv. Nikole - stari centar /Place du Marche - Crkva sv. Ivana Krstitelja - stara luka - genoveška citadela. Nastavak vožnje kroz brdske predjele južnog dijela Cap Corse do slikovitog povijesnog gradića St. Florent. Tijekom vožnje prolazimo idiličnim šumovitim krajolikom s tipičnim kućicama i atraktivnim pejzažima, otkuda se pruža pogled na nizinu sjeverne Korzike i prema sjeveru na brda obrasla makijom i vinogradima te prema zaljevu St. Florent na zapadu Cap Corse. St. Florent se smjestio u istoimenom slikovitom zaljevu oko luke, gdje su nekada pristajali brodovi đenoveških guvernera i trgovci čuvenim vinom Patrimonio. Iznad promenade s kafićima i tavernama uske vijugave uličice s kamenim kućicama i trgovinama vode prema ostacima đenoveške tvrđave. Slobodno vrijeme za šetnju gradićem. U nastavku vožnja prema hotelu na području Calvi/Ile Rouse. Smještaj u sobe. Večera. Noćenje.

3. dan: CALVI/ILE ROUSSE - CORTE - AJACCIO/OKOLICA

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja preko središnje Korzike do grada Corte, nekadašnje prijestolnice otoka. Po dolasku u grad, povijesno, kulturno i geografsko srce Korzike, slijedi obilazak gradskog središta: trg Paoli - crkva sv. Križa - citadela. Kratka pauza za kavu ili poznato korzikansko pivo od kestena Pietra. Nastavak putovanja do Scale di S. Regina i dalje kroz raskošno zelenilo i vrleti kojima obiluje čitav otok do zaljeva Porto te kroz područje Calanques de Piana - granitnih stijena različitih boja oblikovanih vjetrom i vodom, koje su jedan od najpoznatijih krajolika Korzike i koje ostavljaju jedan od najljepših utisaka na ovom putovanju. Put se nastavlja obalnom cestom uz lijepe panoramske poglede na zaljev Liscia do Ajaccia. Šetnja Ajacciom, rodnim gradom Napoleona i najvećeg grada Korzike. Smještaj u hotel u Ajacciu/okolici. Večera. Noćenje.

4. dan: AJACCIO - BONIFACIO - SANTA TERESA DI GALLURA

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja prema jugu otoka kroz brdovite predjele zapadne Korzike, pored slikovitog grada Sartene, a zatim jugozapadnom obalom otoka s mnoštvom dubokih zaljeva, plaža i stijena neobičnih oblika prema Bonifaciju. Šetnja tim slikovitim srednjovjekovnim gradom izgrađenim na bijelim stijenama krajnjeg juga Korzike. Gradske tvrđave i zidine skrivaju uske uličice, crkvice, trgovinice, kafiće i terase s prekrasnim pogledom na duboku luku Bonifacija sa sjeverne strane i tjesnac koji Korziku dijeli od Sardinije s južne strane. Ukrcaj na trajekt i kraća plovidba do Santa Terese di Gallura, lučkog gradića na sjeveroistoku Sardinije. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

5. dan: SANTA TERESA DI GALLURA - SMARAGDNA OBALA - ALGHERO

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja čuvenom Smaragdnom obalom, simbolu luksuza i dolce vite u svjetskim razmjerima. Ovo je najpoznatija i najelitnija talijanska obala duga 55 kilometara, s vilama, marinama i jahtama bogatih i slavnih. Panoramska vožnja uz zaustavljanje u poznatom jet-set ljetovalištu Porto Cervo. Nastavak vožnje do Alghera na zapadnoj obali, u prošlosti uporišta đenoveške obitelji Doria i aragonskih gospodara Sardinije. Šetnja starom gradskom jezgrom okruženom izvrsno očuvanim gradskim zidinama, koje tvore svojevrsnu povijesnu promenadu. Glavna ulica Via Carlo Alberto poznata je po trgovinama s koraljnim nakitom. Smještaj u hotel na području Alghera. Večera. Noćenje.

6.dan: ALGHERO: izlet u Neptunove špilje

Doručak. Odlazak na izlet brodom na Capo Caccia s ulazom u glasovite Neptunove špilje (uključeno u cijenu), izuzetno geološko čudo i jednu od najinteresantnijih špilja na Mediteranu koju godišnje posjeti preko 150 000 posjetitelja. Kompleks špilja skriva slano jezero i nekoliko „dvorana“ s morem nevjerojatno plavim, a cijeli se kompleks proteže na više kilometara od kojih je manji dio otvoren turistima – speleolozi se nalaze u drugom dijelu. Špilje su navodno počele s formiranjem prije 2 milijuna godina i žitelji Sardinije tvrde da ako posjetite Sardiniju, a ne vidite Neputonove špilje, na otoku zapravno niste bili! Povratak u hotel. Slobodno poslijepodne za uživanje i opuštanje. Noćenje.

7.dan: ALGHERO - CASTELSARDO - PORTO TORRES

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja prema Castelsardu, slikovitom povijesnom gradiću na sjevernoj obali, čija povijest prati sudbinu Sardinije. Izvrsno očuvana tvrđava na brdu iznad pristaništa pruža pogled na luku, plaže i okolicu. Stare kamene kuće, malena katedrala, utvrđena palača s muzejom i pokoji restoran stiješnjeni su između debelih bedema. Castelsardo je poznat po tradicionalnim rukotvorinama, a ima i nekoliko prodavaonica lokalnih specijaliteta (liker od mirte, ovčji sir...). Vožnja autobusom do pristaništa Porto Torres. Ukrcaj na brod. Smještaj u kabine. Noćna plovidba.

8.dan: GENOVA - SIRMIONE - ZAGREB

Doručak na brodu. Nakon pristajanja broda u Genovi iskrcaj. Vožnja sjeverom Italije preko jezera Garda i kratkim posjetom mjestu Sirmione na jezeru. Nakon kraćeg predaha u poznatom ljetovalištu nastavak putovanja prema Zagrebu s kraćim usputnim zaustavljanjima. Dolazak u Rijeku/Zagreb u večernjim satima.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI (uključuje dvokrevetnu unutarnju kabinu na brodu): 5.790 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu unutarnju kabinu na brodu):1.790 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu i vanjsku kabinu: 2.090 kn

Doplata za dvokrevetnu vanjsku kabinu na brodu: 290 kn

TROKREVETNE SOBE/KABINE NA UPIT!

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz autobusom, pratitelja, smještaj u hotelima 3* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi 7 polupansiona (doručak i večera): 1 polupansion u Calviju, 1 polupansion u Ajacciu, 1 polupansion u Santa Teresi, 2 polupansiona u Algheru i 2 noćenja na osnovi polupansiona na brodu sa smještajem u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na liniji Savona-Bastia i Porto Torres-Genova, dnevni prijevoz brodom na liniji Bonifaccio-Santa Teresa di Gallura, sve razglede i izlete prema programu, te troškove organizacije i prodaje

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, fakultativne sadržaje, boravišnu pristojbu na Sardiniji cca. 2 € po osobi po noćenju/plaćanje na licu mjesta, te troškove osobnih narudžbi

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 40

NAPOMENA: Prilikom prijave putnici su dužni dati podatke o datumu rođenja i državljanstvu (podaci potrebni za brodske liste putnika). Preporučujemo ponijeti manji kofer/torbu za noćenje na brodovima, dok velika prtljaga ostaje u prtljažniku autobusa koji također plovi na brodu. Brodske kompanije rezerviraju pravo za moguću promjenu satnica brodova.

Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka znamenitosti u jednom danu. Svi navedeni razgledi bit će obavljeni, bez obzira na redoslijed obilazaka tijekom dana.

Brodske kompanije rezerviraju pravo promjene satnice brodova.

Adresa

ETURIST.HR

Radno vrijeme: Pon - pet: 10 - 17h
Korzika, Korzika | Na većoj karti
Telefon: 01/33 55 683
Mobitel: 0994543473
E-mail: info@eturist.hr
Web site: http://www.eturist.hr