Voucher ušteda: 0 kn
4490 kn

Ponuda je istekla!

0 puta kupljeno, ponuda je uspjela!
Vrijedi do: 16.09.'16

Napomene

  • Za provjeru raspoloživosti termina kontaktirajte našu poslovnicu. ( Broj telefona: 01 33 55 683 / E-mail adresa: info@eturist.hr / Adresa: Mihovila Krušlina 16 (ŠETNICA), Zaprešić )
  • Boravišna pristojba, te osiguranje od ozljeda, bolesti, smrti i gubitka prtljage tijekom putovanja i boravka nije uključeno u cijenu, te ga kod nas možete dodatno uplatiti
  • Mogućnost plaćanja: karticama Erste banke, DINERS i Zagrebačke banke jednokratno kao i na rate, e-banking- om, općom uplatnicom
  • Kako bismo vam pružili što bolju uslugu, bilo bi nam drago da nam se javite s povratnim komentarima nakon korištenja ove ponude na e-mail: info@eturist.hr
  • Posjetite našu Facebook stranicu na linkuhttps://www.facebook.com/eturist.hr?ref=hl

Opis ponude

NOVA GODINA NA SICILIJI

-tajne barokne Sicilije

Posebnim zrakoplovom iz Ljubljane

Datum putovanja: 30.12.2016.-2.1.2017.

VRIJEDNOST VIŠE:

UKLJUČEN POLUPANSION I NOVOGODIŠNJA VEČERA U HOTELU!

1. dan: LJUBLJANA – CATANIA – ETNA – TAORMINA – RAGUSA (250 km)

Sastanak putnika u zračnoj luci Jože Pučnik u Ljubljani predviđen je u jutarnjim satima, let posebnog zrakoplova za Cataniju. Nakon slijetanja vožnja prema Etni, najvišem aktivnom europskom vulkanu, visokom 3350 m. Cesta vodi plodnim padinama obraslim voćnjacima i vinogradima, kroz šume crnogorice i konačno kroz izbrazdani vulkanski krajolik prekriven okamenjenim tokovima lave iz proteklih erupcija. Za lijepog vremena tijekom uspona prati vas pogled na vrh Etne, koju Sicilijanci zovu Mungibeddu ili Mongibello.Po dolasku na najvišu dopuštenu razinu od 1800 metara, zaustavljanje i šetnja do Silvestarskih kratera, pauza za kupovinu suvenira (rukotvorine od vulkanskog kamena, lokalni med, tipično žestoko piće Fuoco dell`Etna...). Napomene: pristup je moguć do razine koju određuju talijanske vlasti. U popodnevnim satima vožnja do male mondene Taormine, smještene na obroncima Monte Taura, s impresivnim pogledom na ljupke zaljeve, okolna naselja i veličanstvenu Etnu. Šetnja mjestom te razgled grčko-rimskog kazališta s pozornicom uokvirenom fascinantnim krajolikom Sicilije. Kraće slobodno vrijeme za šetnju Taorminom, uživanju u cappuccinu, tipičnim sicilijanskim kolačima “cassata” i “canoli” ili kupnji atraktivnih suvenira od poznate sicilijanske keramike ili puhanog stakla, te kandiranog voća “frutta della Martorana”. Vožnja prema hotelu u okolici Raguse. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

2. dan: RAGUSA – MODICA – RAGUSA (50 km)

Doručak. Odlazak prema malenom mjestašcu Modica. Mali barokni gradić smješten između dvije doline gorja Iblei svjetski je poznat po proizvodnji posebne vrste čokolade. Razgled obrta za proizvodnju čokolade gdje će vam pokazati kako prave sicilijansku čokoladu, proba čokolade je naravno uključena u razgled. Šetnja po mjestašcu i kraće slobodno vrijeme. Slijedi vožnja do Raguse i razgled donjeg dijela grada koji se zove Ragusa Ibla. Ibla je jedan od najljepših primjera baroka u sicilijanskim gradovima; grad je potpuno uništen u potresu 1693.godine i potom je ponovo sagrađen, poštujući barokni izgled mjestašca prije zemljotresa. Razgled najpoznatijih znamenitosti čudesnog mjesta: impozantna stolna crkva sv. Jurja, palača Zacco i Iblejski vrtovi. Kraće slobodno vrijeme i povratak u hotel na pripremu za novogodišnju večeru u hotelu (uključena u cijenu). Sretna Nova 2016.! Noćenje.

3. dan: RAGUSA – SIRACUSA – ISPICA – RAGUSA (170 km)

SRETNA NOVA GODINA!

Doručak. Odlazak do Siracuse, najveće grčke kolonije iz perioda Magne Grecie i poznate kao “Arhimedov grad”, u svoje vrijeme Siracusa je bila najvažnije mjesto na Sredozemlju, a danas je važno trgovačko i industrijsko središte. Razgled Apolonovog hrama, Arhimedovog trga, crkve sv. Lucije i Aretuzinu fontanu, koja je po predaji svjedočila žarkoj ljubavi Oceanovog sina Alfeja prema nimfi Aretusi. Otkrit ćemo i tajne slavnog Dionizijevog uha u arheološkom parku. Popodne šetnja po mjestašcu Ispica u kojem se nalazi impozantna crkva Marijina Uznesenja, smještena u središtu trga oivičena kolonadom. Razgled Ispice zaključit ćemo razgledom najljepših živih jaslica na Siciliji. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4. dan: RAGUSA – CATANIA – LJUBLJANA (100 km)

Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja prema Cataniji, istočnoj prijestolnici otoka i “baroknoj ljepotici” Sicilije. Živahni sveučilišni grad proteže se pod Etnom i značajno je trgovačko i prometno središte s bogatom poviješću koja je povezana s Etnom i njezinim prevrtljivim karakterom. Razgled tržnice i trga s katedralom, šetnja mjestom završit će kod spomenika kompozitoru Vicenzu Belliniju. Kraće slobodno vrijeme. U poslijepodnevnim satima odlazak do seoskog gospodarstva gdje ćete se prošetati po nasadima naranči i uživati u odličnom ručku napravljenom od lokalnih specijaliteta (doplata). Naravno, kušat ćete pravi, netom napravljeni priorodni narančin sok i lokalno vino (uz doplatu). Posljednji pozdrav Siciliji i u poslijepodnevnim satima povratak posebnim zrakoplovom prema Ljubljani. Slijetanje u Ljubljanu u večernjim satima.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: FM 4.490 kn / 4.590 kn

FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA! OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!

Doplata za jednokrevetnu sobu: 740 kn

Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 890 kn

Mogućnost transfera Zg/Lju/Zg po osobi: 350 kn

Doplata za ručak na seoskom gospodarstvu: 160 kn

Doplata za najam AUDIO GUIDE uređaja sa slušalicama (PREPORUČUJEMO!): 60 kn

(uređaj sa slušalicama omogućava bolju čujnost pri vođenju, naročito u gradovima, muzejima i sl.)

Pomoćni ležaj na ovom programu na upit!

ULAZNICE (plaćaju se na licu mjesta, gotovinom, kod ulaska u znamenitosti):

TAORMINA: Teatro Greco 8 €

ARHEOLOŠKI PARK SIRACUSA: 10 €

Cijene ulaznica su informativne i podložne promjenama.

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz posebnim zrakoplovom Ljubljana-Catania-Ljubljana, tri noćenja u Ragusi s polupansionom i novogodišnjom večerom u hotelu 3/4* u dvokrevetnim sobama tuš/wc/TV, autobusni prijevoz na Siciliji, novogodišnju večeru s uključenim pićem (vino, voda, pjenušac u ponoć), razglede prema programu putovanja, hrvatskog pratitelja, te troškove organizacije i prodaje

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: zrakoplovne pristojbe,ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu navedene kao uključene, fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi, boravišne pristojbe (uplaćuju se u gotovini na recepciji hotela, cca. 1,5/2 € po osobi po danu)

NAPOMENA: AKO GRUPA NE SKUPI POTREBAN MINIMUM OD 30 PUTNIKA, VOĐENJE ĆE BITI NA SLOVENSKOM JEZIKU.

Red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku prije polaska na putovanje. Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom razgleda, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilazaka. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Atlas zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. 

Adresa

ELITETRAVEL.HR

Radno vrijeme: Pon - pet : 10 - 17h
Sicilija, Sicilija | Na većoj karti
Telefon: 01/33 55 683
Mobitel: 0994543473
E-mail: info@eturist.hr
Web site: http://www.eturist.hr