Voucher ušteda: 100 kn
1790 kn 1890 kn
-5% Ušteda: 100 kn

Ponuda je istekla!

0 puta kupljeno, ponuda je uspjela!
 • Vrijedi: 1890 kn
 • Ušteda: 100 kn
Vrijedi do: 15.12.'16

Napomene

 • Za provjeru raspoloživosti termina kontaktirajte našu poslovnicu. ( Broj telefona: 01 33 55 683 / E-mail adresa: info@eturist.hr / Adresa: Mihovila Krušlina 16 (ŠETNICA), Zaprešić )
 • Boravišna pristojba, te osiguranje od ozljeda, bolesti, smrti i gubitka prtljage tijekom putovanja i boravka nije uključeno u cijenu, te ga kod nas možete dodatno uplatiti
 • Mogućnost plaćanja: karticama Erste banke, DINERS i Zagrebačke banke jednokratno kao i na rate, e-banking- om, općom uplatnicom
 • Kako bismo vam pružili što bolju uslugu, bilo bi nam drago da nam se javite s povratnim komentarima nakon korištenja ove ponude na e-mail: info@eturist.hr
 • Posjetite našu Facebook stranicu na linkuhttps://www.facebook.com/eturist.hr?ref=hl

Opis ponude

NOVA GODINA U RIMU – 5 dana autobusom

29.12.2016.-02.01.2017. GARANTIRANI POLAZAK

Hotel u centru Rima !

1. dan ZAGREB/RIJEKA – RIM

Polazak iz Zagreba u 20:00 sati s Autobusnog kolodvora, peroni 502 – 506. Moguć polazak iz Karlovca s benzinske postaje Petrol kod naplatnih kućica u 20:45 sati (okvirno vrijeme, samo uz najavu kod rezervacije programa) te polazak u 22:30 sa sjevernog odmorišta Vrata Jadrana pored Rijeke. Noćna vožnja kroz Sloveniju i sjevernu Italiju.

2. danRIM

Po dolasku u Rim slijedi posjet katakombama – starim grobnicama još iz rimskog vremena i sastajalištu prvih kršćana. Kraće zaustavljanje ispred patrijarhalne Bazilike sv. Pavla izvan zidina. Odlazak u hotel, ostavljamo prtljagu (prijava u sobe u pravilu nije moguća prije 15:00 sati) te odlazimo javnim prijevozom prema prema Trgu Colonne na kojem se nalazi stup Marka Aurelija ukrašen spiralnim reljefima. Posjetit ćemo Panteon i odmoriti se na Trgu Navona. Nastavljamo prema Španjolskom trgu – omiljenom okupljalištu mladih. Šetnja prema Fontani di Trevi – jednom od najljepših baroknih rimskih simbola. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan RIM

Doručak. Odlazak do bazilike Santa Maria Maggiore te crkve sv. Petra u okovima u kojoj ćemo vidjeti Michelangelovog Mojsija, okove kojima je bio okovan sv. Petar te nadgrobnu ploču u obliku medaljona najslavnijeg minijaturista svih vremena - našeg Julija Klovića Croate. Naš razgled završavamo s Panteonom te ćemo se odmoriti na Trgu Navona. Slobodno poslijepodne. Priprema za doček najluđe noći u godini! Moguć odlazak na doček Nove godine na gradskim trgovima i ulicama… ( organizacija dočeka je u nadležnosti gradskih turističkih ureda). Noćenje.

4. dan RIM I VATIKAN SRETNA NOVA GODINA!

Doručak. Nakon odmora od dočeka Nove godine, ujutro odlazimo do čuvenog Rimskog foruma. Na brežuljak Kapitol popet ćemo se poznatim stubištem, Cordonatom, za koje je nacrt izradio sam Michelangelo. Ulicom carskih foruma nastavljamo prema Koloseumu, najpoznatijem rimskom simbolu. Nakon Koloseuma nastavljamo prema Trgu sv. Petra gdje ćemo vidjeti Berninijeve kolonade, najveći egipatski obelisk u Rimu i 2 fontane. Nakon razgledavanja bazilike sv. Petra, prve među četirima patrijarhalnim bazilikama Rima, nastavljamo laganom šetnjom do Anđeoske tvrđave. Spustit ćemo se do Augustinovog mauzoleja te pogledati Hrvatski papinski zavod i crkvu sv. Jeronima. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan RIM – ORVIETO – RIJEKA/ZAGREB

Doručak. Odlazak iz Rima. Posjet Orvietuspecifičnom srednjevjekovnom mjestu na vrhu vulkanske stijene do kojega se dolazi uspinjačom (žičara uz nadoplatu). U Orvietu se nalazi jedna od najljepših srednjovjekovnih katedrala, posebice se ističe kapela San Brizio ili izvor vode-bunar San Patrizio. Polazak za Hrvatsku uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u kasnim satima.

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 1.790 kn

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 1.890 kn

First minute cijena vrijedi do 45 dana prije polaska ili do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Rok za prijavu: 7 dana prije puta Minimalan broj putnika: 40

Cijena uključuje:

prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu putovanja

3 noćenja s doručkom u hotelu 3*/4* (u centru Rima, zona stazione Termini) u dvokrevetnim sobama

turističkog pratitelja tijekom putovanja

jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje:

 • Ulaznice za muzeje i kulturno – povijesne spomenike, informativne cijene ulaznica (mogu biti podložne promjeni):
 • Ulaznice za Katakombe 8 € po osobi
 • Ulaznice za Vatikanske muzeje 16 € po osobi (preporučamo rezervaciju prije puta putem interneta)
 • Ulaznice za Koloseum 13 € po osobi (preporučamo rezervaciju prije puta putem interneta)
 • U Rimu se razgled obavlja pješice i javnim prijevozom tako da je potrebno kupiti karte za metro: pojedinačna vožnja 1,50 €, dnevna karta 7 €

Žičaru do Orvieta – 2,60 € po osobi

 • Boravišnu pristojbu koja se plaća na licu mjesta, na recepciji (4 - 6 € po osobi i danu, obavijest u završnom pismu)

Doplatu za jednokrevetnu sobu: 690 kn

Putno osiguranje

Popusti:

Djeca do 2 godine u pratnji dvije odrasle osobe putuju besplatno, djeca do 12 godina starosti u pratnji dvije odrasle osobe u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 20% popusta. Treća osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 10% popusta.

Napomena: organizacija dočeka Nove godine na otvorenom u europskim gradovima u nadležnosti je gradskih vlasti i turističkih ureda. Organizator putovanja nema utjecaja na održavanje dočeka, koncerata, priredbi itd.

Rim (talijanski i latinski: Roma) je glavni grad Italije i regije Lacij, te najveća i najnapučenija općina u zemlji. Unutar Rima nalazi se Vatikan, koji je suveren teritorij Svete Stolice. Povijesno središte Rima i Vatikan nalaze se na UNESCO-vom popisu svjetske baštine. Grad je i sjedište nekih međunarodnih institucija, kao što su UN-ove institucije: Organizacija za prehranu i poljoprivredu, Međunarodni fond za razvoj poljoprivrede i Svjetski program za hranu. Rim se nalazi u središnjoj Italiji u regiji Lacij, na ušću rijeka Aniene i Tiber. Iako se grad nalazi 24 km od Tirenskog mora, područje grada se proteže praktički do obale, gdje se nalazi okrug Ostia Antica. Najniža visina grada je 13 metara (na Piazzi del Popolo), a najviša 120 metara (Monte Mario). Najstariji muzeji u Rimu su Kapitolski muzeji iz 1471. godine, koji se nalaze na Kapitolu te koji, uz Vatikanske muzeje, sadrže najveće i najvažnije umjetničke kolekcije u gradu...

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Adresa

ETURIST.HR

Radno vrijeme: Pon - pet : 10 - 17h
Rim, Roma | Na većoj karti
Telefon: 01/33 55 683
Mobitel: 0994543473
E-mail: info@eturist.hr
Web site: http://www.eturist.hr