Voucher ušteda: 200 kn
1390 kn 1590 kn
-13% Ušteda: 200 kn

Ponuda je istekla!

0 puta kupljeno, Da bi ponuda uspjela, mora biti kupljena 1 puta
  • Vrijedi: 1590 kn
  • Ušteda: 200 kn
Vrijedi do: 03.01.'16

Napomene

  •  Za provjeru raspoloživosti termina kontaktirajte našu poslovnicu. ( Broj telefona: 01 33 55 683 / E-mail adresa: info@eturist.hr / Adresa: Mihovila Krušlina 16 (ŠETNICA), Zaprešić )
  • Boravišna pristojba, te osiguranje od ozljeda, bolesti, smrti i gubitka prtljage tijekom putovanja i boravka nije uključeno u cijenu, te ga kod nas možete dodatno uplatiti
  • Mogućnost plaćanja: karticama Privredne banke Zagreb i Zagrebačke banke jednokratno kao i na rate, e-banking- om, općom uplatnicom
  • Kako bismo vam pružili što bolju uslugu, bilo bi nam drago da nam se javite s povratnim komentarima nakon korištenja ove ponude na e-mail: info@eturist.hr
  • Posjetite našu Facebook stranicu na linku https://www.facebook.com/eturist.hr?ref=hl

Opis ponude

Šifra aranžmana0067
Datum polaska3.1.2016
Datum povratka7.1.2016
Boravak5 dana
Grad polaskaZagreb/Karlovac/Rijeka
PrijevozAutobus
Kategorija smještaja
UslugaNoćenje s doručkom
Cijenaod 1.390,00 kn
Termini
ŠifraGrad polaskaDatum polaskaDatum povratkaBoravakCijena
0067Zagreb/Karlovac/Rijeka3.1.20167.1.20165 dana1390,00

Opis programa

Putovanje u Rim za zimske praznike autobusom - 5 dana

Garantirani polazak!
Hotel u centru Rima!

1. dan ZAGREB/RIJEKA – RIM
Polazak iz Zagreba u 20:00 sati s Autobusnog kolodvora, peroni 502 – 506 . moguć polazak iz Karllovca uz prethodnu najavu (mjesto i vrijeme polaska u završnom pismu) te polazak u 22:30 sa sjevernog odmorišta Vrata Jadrana pored Rijeke. Noćna vožnja kroz Sloveniju i sjevernu Italiju.

2. dan RIM
Po dolasku u Rim slijedi posjet KATAKOMBAMA, stara groblja još iz rimskog vremena i sastajališta prvih kršćana. Nastavljamo panoramsko razgledavanje patrijarhalne bazilike: BAZILIKE SV. PAVLA IZVAN ZIDINA. Kraće zaustavljanje. Odlazak u hotel, ostavljamo prtljagu, (sobe se u pravilu ne mogu dobiti prije 15:00 sati) te odlazimo javnim prijevozom prema prema TRGU COLONNE na kojem se nalazi stup Marka Aurelija ukrašen spiralnim reljefima. Posjetit ćemo PANTEON i odmoriti se na TRGU NAVONA. Nastavljamo prema ŠPANJOLSKOM TRGU, omiljenom okupljalištu mladih. Lagana šetnja prema FONTANI DI TREVI, jednom od najljepših baroknih rimskih simbola. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan VATIKAN - RIM
Doručak. Ujutro odlazimo do TRGA SV. PETRA gdje ćemo vidjeti Berninijeve kolonade, najveći egipatski obelisk u Rimu i 2 fontane. Vidjeti ćemo i svečano ukrašeni trg. Nakon razgledavanja BAZILIKE SV. PETRA, prve među četirima patrijarhalnim bazilikama Rima, nastavljamo šetnjom do ANĐEOSKE TVRĐAVE pa dalje, preko Mosta sv. Anđela, do Palače pravde. Slijedi odlazak na metro do čuvenog RIMSKOG FORUMA. Na brežuljak KAPITOL popet ćemo se poznatim stubištem, Cordonatom, za koje je nacrt izradio sam Michelangelo. Ulicom carskih foruma nastavljamo prema KOLOSEUMU, najpoznatijem rimskom simbolu, i dalje do KONSTANTINOVA SLAVOLUKA. U CRKVI SV. PETRA U OKOVIMA vidjet ćemo Michelangelovog Mojsija, okove kojima je (navodno) bio okovan sv. Petar, te nadgrobnu ploču u obliku medaljona najslavnijem minijaturistu svih vremena, našem Juliju Kloviću Croati. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan POMPEJI / RIM
Doručak. Cjelodnevni izlet u POMPEJE – razgled starorimskog gradića koji je u ljeto 79.pr.Kr. nestao u erupciji Vezuva. Smješten na obali mora u blizini rijeke Sarno, kraj Napulja u talijanskoj pokrajini Kampaniji, te na sjecištu putova prema morskoj luci. Podignut je na vulkanskoj stijeni koja se uzdiže 30 metara iznad mora. Kako je potpuno bez izvora vode, život je bio težak, no zbog strateškog položaja koji je omogućavao kontrolu plodne nizine iza grada i morskog zaljeva ispod grada, bio je privlačna lokacija za mnoge narode. Pompeji su bili zatrpani pod slojem pepela 1600 godina prije nego što su slučajno otkriveni. Slobodno vrijeme. Ovaj će Vam izlet otkriti i dio krajolika i prirodnih ljepota juga Italije. Povratak u Rim oko 19:00 sati. Slobodno vrijeme za večernju šetnju. Povratak u hotel. Noćenje. (Važna napomena: izlet u Pompeje će se realizirati samo ako se za njega prijavi minimalno 25 putnika – prijave se primaju u agenciji do 7 dana prije puta, ukoliko se ne prijavi dovoljan broj putnika, ovaj dan će se posjetiti Vatikan. Oni koji ne idu u Pompeje imaju slobodan dan koji mogu iskoristiti za obilazak Vatikanskih muzeja (preporučamo internet rezervaciju 7 dana ranije ili posjet Koloseumu i Forum Romanum.)

5. dan RIM – ORVIETO – RIJEKA/ZAGREB
Doručak. Odlazak iz Rima. Posjet ORVIETU (nadoplata: žićara do Orvieta 2,60 €) specifično srednjevjekovno mjesto na vrhu vulkanske stijene, do kojega se dolazi uspinjačom. Jedna od najljepših katedrala srednjega vijeka nalazi se u njemu, posebice se ističe kapela San Brizio ili izvor vode-bunar San Patrizio. Polazak za Rijeku i Zagreb. Dolazak se očekuje u večernjim satima.

Cijena aranžmana po osobi u HRK

datum polaska03.01.
First Minute cijena1.390
Redovna cijena1.590


FM cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Rok za prijavu: 7 dana prije puta

Minimalan broj putnika: 40

Cijena uključuje:
• prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu putovanja
• 3 noćenja s doručkom u hotelu s 3* (u centru Rima, zona stazione Termini) u dvokrevetnim sobama
• turističkog pratitelja pratitelj tijekom putovanja
• jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje:
• Ulaznice za muzeje i kulturno – povijesne spomenike, informativne cijene ulaznica ( mogu biti podložne promjeni):
• Ulaznice za Katakombe 8 €, po osobi
• Ulaznica za Vatikanske muzeje 16 €, po osobi (preporučamo rezervaciju prije puta putem interneta)
• Ulaznica za Koloseum 13 €, po osobi (preporučamo rezervaciju prije puta putem interneta)
• karte javnog prijevoza: u Rimu se razgled obavlja pješice i javnim prijevozom, tako da je potrebno kupiti karte za metro: pojedinačna vožnja 1,50 €, dnevna karta 7 €.
• Žičara do Orvieta – 2,60 €, po osobi
• Boravišnu pristojbu koja se plaća na licu mjesta, recepciji (4 - 6 € po osobi i danu)
• Izlet u Pompeje 55 €, po osobi (uključena ulaznica u Pompeje, lokalni vodič i prijevoz Rim – Pompeji – Rim) – potrebno se najaviti pri rezervaciji putovanja, a najkasnije do 7 dana prije puta; plaćanje na licu mjesta, min 25 osoba (djeca mlađa od 18 godina plaćaju samo cijenu izleta 44 € po osobi ako su državljani EU)
• Doplatu za jednokrevetnu sobu: 550 kn
• Putno osiguranje

Popusti:
Djeca do 2 godine u pratnji dvije odrasle osobe putuju besplatno, djeca do 12 godina starosti u pratnji dvije odrasle osobe u trokrevetnoj sobi 20% popusta. Treća osoba u trokrevetnoj sobi po redovnoj cijeni.

Rim (talijanski i latinski: Roma) je glavni grad Italije i regije Lacij, te najveća i najnapučenija općina u zemlji. Unutar Rima nalazi se Vatikan, koji je suveren teritorij Svete Stolice. Povijesno središte Rima i Vatikan nalaze se na UNESCO-vom popisu svjetske baštine. Grad je i sjedište nekih međunarodnih institucija, kao što su UN-ove institucije: Organizacija za prehranu i poljoprivredu, Međunarodni fond za razvoj poljoprivrede i Svjetski program za hranu. Rim se nalazi u središnjoj Italiji u regiji Lacij, na ušću rijeka Aniene i Tiber. Iako se grad nalazi 24 km od Tirenskog mora, područje grada se proteže praktički do obale, gdje se nalazi okrug Ostia Antica. Najniža visina grada je 13 metara (na Piazzi del Popolo), a najviša 120 metara (Monte Mario). Najstariji muzeji u Rimu su Kapitolski muzeji iz 1471. godine, koji se nalaze na Kapitolu te koji, uz Vatikanske muzeje, sadrže najveće i najvažnije umjetničke kolekcije u gradu......

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.
Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.
Završno pismo šaljemo 2 dana prije prije početka putovanja.

Adresa

ETURIST.HR

Radno vrijeme: PON-PET 09-18 sati SUB 09-12 sati
Rim | Na većoj karti
Telefon: 01/33 55 683
E-mail: info@eturist.hr
Web site: http://www.eturist.hr