Voucher ušteda: 0 kn
6990 kn

Ponuda je istekla!

0 puta kupljeno, ponuda je uspjela!
Vrijedi do: 19.11.'16

Napomene

  • Za provjeru raspoloživosti termina kontaktirajte našu poslovnicu. ( Broj telefona: 01 33 55 683 / E-mail adresa: info@eturist.hr / Adresa: Mihovila Krušlina 16 (ŠETNICA), Zaprešić )
  • Boravišna pristojba, te osiguranje od ozljeda, bolesti, smrti i gubitka prtljage tijekom putovanja i boravka nije uključeno u cijenu, te ga kod nas možete dodatno uplatiti
  • Mogućnost plaćanja: karticama Erste banke, DINERS i Zagrebačke banke jednokratno kao i na rate, e-banking- om, općom uplatnicom
  • Kako bismo vam pružili što bolju uslugu, bilo bi nam drago da nam se javite s povratnim komentarima nakon korištenja ove ponude na e-mail: info@eturist.hr
  • Posjetite našu Facebook stranicu na linkuhttps://www.facebook.com/eturist.hr?ref=hl

Opis ponude

ŠRI LANKA

TURA I ODMOR NA OBALI INDIJSKOG OCEANA

9 DANA/7 NOĆENJA

GRUPNI POLASCI:

3.-11.12.2016.

4.-12.2.2017.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan/ZAGREB – DOHA

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova kod šaltera središnjih informacija. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova na liniji QR218 (Qatar Airways) u 11:40 sati. Dolazak u Dohu u 19:00 sati.

2.dan/ COLOMBO – KANDALAMA

Nastavak putovanja prema Colombu u 2:25 sati. Dolazak u Colombo predviđen je u 9:20 sati. Nakon carinskih formalnosti, sastanak sa predstavnikom lokalne agencije. Vožnja kroz unutrašnjost otoka do jezera Kandalama (u trajanju otprilike 3 sata). Smještaj u hotel i ostatak dana slobodan za odmor. Večera i noćenje u hotelu.

3. dan/ KANDALAMA - SIGIRIYA - POLONNARUWA – KANDALAMA

Doručak. Odlazak iz Kandalame prema Sigiriyi gdje se Lavljim stepenicama uspinjemo na vrh Lavlje stijene. Dok ćemo u podnožju promatrati vodene vrtove, na vrhu ćemo zateći citadelu kralja Kassape, sagrađenu tijekom njegove vladavine (477. - 495. n.e.) sa „preko 700“ rukom ispisanih singaleški stihova nastalih tijekom 800 godina, freske i monumentalnu skulpturu lava. Nastavak putovanja prema Polonnaruwi, najznačajnijem srednjevjekovnom gradu na otoku. Nakon propasti Anuradhapure, Polonnaruwa je preuzela ulogu otočke prijestolnice. Tamo se hinduistički i budistički hramovi nalaze jedni do drugih, a osim njih, vidjet ćemo i četiri kipa Bude, kip kralja Parakramabahu, jezero Parakrama Samudraya koje je još tijekom svoje vladavine sagradio kralj Parakramabahu, te brojna druga mjesta štovanja božanstava. Nakon razgleda povratak iz Polonnaruwe u Kandalamu. Večera i noćenje.

4. dan/ KANDALAMA – DAMBULLA - MATALE – KANDY

Doručak. Odjava iz hotela. Nastavak putovanja za Dambullu. Vidjet ćete poznati hram izgrađen u stijeni, čija je unutrašnjost oslikana jedinstvenom crtežima, a pet unutarnjih prostorija sklonište su 150 kipova Bude. Nastavak putovanja iz Dambulle za Matale. Posjet Spice Gardenu, velikom vrtu sa začinima, u kojem ćete saznati kako se uzgajaju, prerađuju te koliko sve vrsta začina postoji. Posjet radionici batika gdje ćete saznati kako nastaju ta tipično oslikana platna. Odlazak u Kandy. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

5. dan/ KANDY – PINNAWALA - GIRAGAMA – KANDY

Doručak. Odlazak prema Pinnawali u posjet sirotištu za slonove koje udomljuje oko 60 slonova od kojih ima i beba slonova nađenih napuštenih u divljini. Naći ćete se na farmi od 25 hektara kokosovih palmi i imati mogućnost upoznati se sa načinom na koji lokalno stanovništvo radi na zaštiti ovih prekrasnih gorostasa.Nastavak putovanja prema Giragami, mjestu poznatom po plantažama najpoznatijeg cejlonskog čaja, te posjet tvornici čaja i prezentacija načina na koji se proizvodi. Povratak u hotel u Kandy, zadnja prijestolnica kraljeva Šri Lanke, smještena uz najdužu rijeku Šri Lanke, Mahaweli. Stanovnici ovog grada ponosno čuvaju legende, tradiciju i folklorne običaje kraja. Inače, ime Kandy simbolizira vizije bogatstva i veličanstvenosti. Vozit ćemo se oko jezera Kandy koje je sagradio zadnji singalski kralj, Sri Wickrama Rajasinghe, razgledati bazar i tržnicu rukotvorina, muzej dragog kamenja i lapidarij. Povratak u hotel, večera i noćenje.

6. dan/KANDY - PARADENIYA - NUWARA ELIYA

Doručak i odjava iz hotela. Na putu prema Nuwara Eliyu posjet Peradeniya Botaničkom vrtu izgrađenom kao vrt za odmor kralja Sinhala, a proširen je od strane britanaca. Vidjeti ćete specifične vrste drveća, biljaka i cvijeća. Odmor u kafeteriji, prije odlaska u staklenike orhideja. Nastavak putovanja prema Nuwara Eliyi kroz prekrasne krajolike, zelene doline i proplanke koje paraju vodopadi. Ova pokrajina najboljeg cejlonskog čaja nalazi se na nadmorskoj visini iznad 1.800 m, sa prosječnom dnevnom temperaturom zimi oko 15 C° i zovu je Mala Engleska. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

7. dan/ COLOMBO - BENTOTA

Doručak i ranojutarnji odlazak prema glavnom gradu Colombo. Panoramski razgled i šetnja po centru grada. Nastavak vožnje prema zoni Bentota koja se nalazi oko 70km južno. Smještaj u hotel 4*. Večera i noćenje.

8. dan/ BENTOTA

Doručak. Dan za odmor, kupanje i sunčanje na pješčanim plažama Šri Lanke. Večera.

9. dan/ BENTOTA - COLOMBO

Odjava iz hotela. Organizirani prijevoza do zračne luke i polijetanje zrakoplova prema Dohi u 3:20 sati na liniji QR 669. Dolazak u Dohu u 5:40 sati. Nastavak putovanja prema Zagrebu na liniji QR217 u 06:35 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 10:40 sati.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:

3.12. 10.890 kn

4.2. 11.770 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu

3.12. 4.280 kn

4.2. 4.450 kn

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 2.300 kn

Popust za dijete od 2-12 godina na pomoćnom krevetu: 20 % (na osnovnu cijenu aranžmana)

First Minute popust 5% na osnovnu cijenu do 60 dana prije polaska!

Odobravamo mladencima popust 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja). Popust se ne može odobriti zajedno sa popustom za ranu prijavu ili nekim drugim popustom.

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom Zagreb - Doha – Colombo – Doha - Zagreb u ekonomskoj klasi, smještaj u hotelima 4* na osnovi 5 polupansiona tijekom ture (doručak, večera), sve razglede i ulaznice za lokalitete prema programu (Sigiriya Rock Fortress Lavlja stijena, Polonnaruwa Ancient City-hramovi, Dambulla Rock Cave Temple-hram u stijeni, Temple of the Tooth Relic Kandy-budistički hram, Pinnawala Elephant Orphanage-sirotište za slonove, večernji kulturni show u Kandy-u uz bubnjeve i tradicionalnu glazbu, Peradeniya Botanički vrt, plantaža čaja), 2 noćenja u hotelu 4* u Bentoti na bazi polupansiona, pratnju Atlasovog pratitelja putovanja i lokalnog vodiča na destinaciji, troškovi organizacije i prodaje.

CIJENA NE UKLJUČUJE: zrakoplovne pristojbe, vizu za Šri Lanku, doplatu za pristojbu na izlasku iz Šri lanke, napojnice, dozvole za fotografiranje, osiguranje od otkaza, zdravstveno osiguranje

OBAVEZNE DOPLATE : zrakoplovne pristojbe 2.300 kn (podložne promjeni), napojnice ca. 50 USD - plaćanje na licu mjesta, viza za Šri Lanku 200 kn – plaćanje kod rezervacije putovanja.

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15

NAPOMENA:

Zrakoplovne pristojbe su podložne promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se i naplaćuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koju se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ovisno o redu letenja, radnim vremenima znamenitosti koje se posjećuju, državnim praznicima i ostalim nepredvidljivim okolnostima (gužve u prometu itd..). Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata i tečaja do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

ODMOR NA OBALI INDIJSKOG OCEANA

9 DANA/7 NOĆENJA

3.-11.12.2016.

4.-12.2.2017.

1. dan/ZAGREB – DOHA

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova kod šaltera središnjih informacija. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova na liniji QR218 (Qatar Airways) u 11:40 sati. Dolazak u Dohu u 19:00 sati.

2.dan/ COLOMBO – ZONA BENTOTA

Nastavak putovanja prema Colombu u 2:25 sati. Dolazak u Colombo predviđen je u 9:20 sati. Nakon carinskih formalnosti, sastanak sa predstavnikom lokalne agencije. Transfer do hotela u zoni Bentota koja se nalazi 70 km južno od glavnog grada Colombo. Smještaj u hotel Centara Ceysand Resort & Spa 4*, večera i noćenje.

3.-8. dan/ BENTOTA

Boravak u hotelu Centara Ceysand Resort & Spa 4* na bazi polupansiona (mogućnost doplate za all inclusive). Mogućnost fakultativnih izleta uz vođenje na engleskom jeziku.

9. dan/ BENTOTA - COLOMBO

Odjava iz hotela. Organizirani prijevoza do zračne luke i polijetanje zrakoplova prema Dohi u 3:20 sati na liniji QR 669. Dolazak u Dohu u 5:40 sati. Nastavak putovanja prema Zagrebu na liniji QR217 u 06:35 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 10:40 sati.

FAKLULTATIVNI IZLETI (informativne cijene/plaćanje na licu mjesta/transfer klimatiziranim vozilom sa vozačem-vodičem na engleskom jeziku)

Kandy - Cjelodnevni izlet sa uključenim ulaznicama za sirotište za slonove, budistički hram, botanički vrt, ručak: 140 USD za minimalno 2 putnika

Galle i rijeka Balapitiya - Cjelodnevni izlet sa uključenom vožnjom rijekom (kava ili čaj), ulaznicama u mrijestilište kornjača u Kosgodi i ručak: 68 USD za minimalno 2 putnika

Pinnawala - posjet sirotištu za slonove koje udomljuje oko 60 slonova od kojih ima i beba slonova nađenih napuštenih u divljini, uključena ulaznica, ručak: 95 USD za minimalno 2 putnika

Colombo – razgled grada sa uključenom ulaznicom u Gangaramaya hram: 45 USD za minimalno 2 putnika

Hotel Centara Ceysand Resort & Spa 4*

http://www.centarahotelsresorts.com/centara/ccs/

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:

3.12. 6.990 kn

4.2. 7.490 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu

3.12. 2.970 kn

4.2. 3.250 kn

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 2.300 kn

Mogućnost doplate za All inclusive (na polupansion): 430 kn po osobi po danu

Popust za dijete od 2-12 godina na pomoćnom krevetu: 20 % (na osnovnu cijenu aranžmana)

First Minute popust 5% na osnovnu cijenu do 60 dana prije polaska!

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom Zagreb - Doha - Colombo - Doha - Zagreb u ekonomskoj klasi, smještaj u hotelu Hotel Centara Ceysand Resort & Spa 4* na osnovi 7 polupansiona, transfer zračna luka-hotel-zračna luka, lokalni vodič na destinaciji, troškovi organizacije i prodaje.

CIJENA NE UKLJUČUJE: zrakoplovne pristojbe, vizu za Šri Lanku, doplatu za pristojbu na izlasku iz Šri lanke, napojnice, dozvole za fotografiranje, osiguranje od otkaza, zdravstveno osiguranje

OBAVEZNE DOPLATE: zrakoplovne pristojbe 2.300 kn (podložne promjeni), napojnice - plaćanje na licu mjesta, viza za Šri Lanku 200 kn – plaćanje kod rezervacije putovanja.

NAPOMENA:

Mogućnost izbora odmora drugih hotela u ljetovališnim zonama Beruwela i Bentota u kategoriji i na bazi usluge prema vlastitim izboru-na upit.

Zrakoplovne pristojbe su podložne promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se i naplaćuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koju se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova.U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata i tečaja do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

KORISNE INFORMACIJE:

Službeno ime: Demokratska Socijalistička Republika Šri Lanka

Glavni grad: Colombo

Službeni jezik: singaleški i tamilski

Vremenska razlika: +3.5/+4.5 u odnosu na Hrvatsku

Novčana jedinica: srilanska rupija (LKR)

Napon struje: 230 V

Viza: hrvatskim državljanima viza za ulazak na Šri Lanku viza je potrebna. Dobiva se elektronskim putem Potrebno je dostaviti kopiju putovnice na vrijeme agenciji, najbolje prilikom rezervacije putovanja. Mora biti važeća najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Trošak vize 200 kn po osobi.

Cijepljenje: nije potrebno, a svakako je dobro provjeri kod HZZO-a prije putovanja.

Pozivni broj zemlje: +94

Klima: tropska, monsunska na jugu, umjerena na sjeveru, na jugozapadu otoka od prosinca do ožujka prevladava sušno razdoblje, a u siječnju su na istočnom dijelu

Odjeća i obuća: udobna i laganija odjeća, kišobran ili kišni ogrtač, udobne cipele za hodanje

Hrana i piće: obavezno piti flaširanu vodu

Temperatura: dnevna temperatura u proljeće se kreće od 30 stupnjeva na više, dok u noći pada u prosjeku na 25 stupnjeva.

Adresa

ETURIST.HR

Radno vrijeme: Pon - pet: 10 - 17h
Šri Lanka, Šri Lanka | Na većoj karti
Telefon: 01 / 33 55 683
Mobitel: 0994543473
E-mail: info@eturist.hr
Web site: http://www.eturist.hr