Voucher ušteda: 200 kn
4490 kn 4690 kn
-4% Ušteda: 200 kn

Ponuda je istekla!

0 puta kupljeno, ponuda je uspjela!
 • Vrijedi: 4690 kn
 • Ušteda: 200 kn
Vrijedi do: 12.08.'17

Napomene

 • Za provjeru raspoloživosti termina kontaktirajte našu poslovnicu. ( Broj telefona: 01 33 55 683 / E-mail adresa: info@eturist.hr / Adresa: Mihovila Krušlina 16 (ŠETNICA), Zaprešić )
 • Boravišna pristojba, te osiguranje od ozljeda, bolesti, smrti i gubitka prtljage tijekom putovanja i boravka nije uključeno u cijenu, te ga kod nas možete dodatno uplatiti
 • Mogućnost plaćanja: karticama Erste banke, DINERS 2-12 rata i Zagrebačke bank do 12 rata, jednokratno, e-banking- om, općom uplatnicom
 • Kako bismo vam pružili što bolju uslugu, bilo bi nam drago da nam se javite s povratnim komentarima nakon korištenja ove ponude na e-mail: info@eturist.hr
 • Posjetite našu Facebook stranicu na linkuhttps://www.facebook.com/eturist.hr?ref=hl
 • Opis ponude

  ŠVICARSKA ALPSKIM ŽELJEZNICAMA .- 5 dana autobusom i vlakovima

  Kombinirano putovanje autobusom i panoramskim željeznicama

  14.06.-18.06.2017.

  24.07.-28.07.2017.

  05.08.-09.08.2017.

  26.08.-30.08.2017.

  1. dan ZAGREB/RIJEKA – LUZERN – JEZERO VIERWALDSTÄTERSEE

  Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora, turistički peroni 502-506 u 04:00 sata, polazak iz Karlovca u 04:45 sati s benzinske crpke Petrol kod naplatnih kućica (okvirno vrijeme, obavezna prijava kod rezervacije) te sa sjevernog stajališta Vrata Jadrana kod Rijeke u 06:30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju uz povremeno zaustavljanje putem. Ulaskom u Švicarsku put se nastavlja kroz predivne alpske krajolike, pašnjake i idilična mala mjesta. Kroz tunel St. Gothard dolazimo do obale jezera Vierwaldstäter See. Jezero je poznato kao „ kolijevka Švicarske“ i vezano za priču o švicarskom narodnom junaku Wilhelmu Tellu Posjet jednom od najljepših švicarskih gradova Luzernu. Razgled starog grada uz obalu jezera – poznati zatvoreni most – trg Hirschenplatz. Nastavak vožnje do hotela na području Meiringena. Noćenje.

  2. dan INTERLAKEN-ŽELJEZNICA GOLDEN PASS –ŽENEVSKO JEZERO – MONTREUX - LEYSIN

  Doručak. Vožnja uz obalu jezera Thuner See. Dolazak u Interlaken, tradicionalni turistički gradić u podnožju poznatog planinskog vrhunca Jungfrau. Prvi hoteli ovdje su izgrađeni u 19. stoljeću i tu je dolazila europska aristokracija. Šetnja ovim otmjenim mjestom približiti će Vam tradiciju plemićkih putovanja 19. stoljeća! Ukrcaj u panoramski vlak Golden Pass linije u mjestu Zweisimmen. Prolazimo grandioznim planinskim krajolicima i izbijamo na područje iznad Ženevskog jezera. Upravo je veličanstveni pogled iz vlaka na jezero i planinske vrhunce francuskih i švicarskih Alpi! Dolazak u poznato mjesto Montreux na obali Ženevskog jezera. Razgled mjesta i šetnja obalom. Put prema unutrašnjosti i smještaj u hotel na alpskom području Leysina. Noćenje.

  3. dan LEYSIN – ŽELJEZNICA CENTOVALLI – LOCARNO – LAGO DI COMO

  Doručak. Današnja ruta putovanja voditi će nas jednim dijelom i graničnim područjem Italije prema Švicarskoj. Nakon vožnje autobusom kroz lijepe švicarske alpske krajolike ulazimo u Italiju. U Domodossoli se ukrcavamo na romantičnu uskotračnu željeznicu Centovalli. Sat i pol vožnje kroz duboke klance, impresivne slapove, šarene livade i zapanjujuće konstrukcije mostova putem kroz šume kestena vraća nas natrag u Švicarsku u Locarno. „Zlatna obala jezera Švicarske“ je na jezeru Lago Maggiore. Razgledati ćemo povijesno središte ovog omiljenog turističkog mjesta: glavni trg Piazza Grande – Teatro Casino – Torre del Comune – obala jezera. Grad je zaštićen od sjevernih vjetrova i okolica je okružena bujnom vegetacijom oleandera, palmi, smokava, maslina i badema. Smještaj u hotel na području okolice jezera Lago di Como. Noćenje.

  4. dan LAGO DI COMO – TIRANO –ŽELJEZNICA BERNINA EXPRESS – DAVOS

  Doručak. U talijanskom pograničnom gradiću Tirano ukrcati ćemo se na jednu od najpoznatijih alpskih željeznica svijeta Bernina Express. Vožnja vlakom u trajanju od oko tri i pol sata približiti će nam spektakularne alpske krajolike, savladati različite visinske razlike, a na putu prema Davosu putovati ćemo preko mondenog skijališta St. Moritz i slikovitog turističkog gradića Pontresina. Dolazak u Davos, poznati turistički i kongresni centar. Razgledati ćemo ovaj poznati švicarski turistički centar koji se dijeli kao naselje u 2 dijela: Dorf i Platz. Smještaj u hotel u Davosu. Noćenje.

  5. dan DAVOS – LIHTENŠTAJN – ZAGREB

  Doručak. Posjet Lihtenštajnu jednoj od najmanjih svjetskih država površine 160 kvadratnih kilometara. Posjetiti ćemo glavni grad Vaduz i prošetati glavnim trgom Rathausplatz i glavnom ulicom Städle do neogotičke župne crkve. Nakon kraćeg slobodnog vremena za kavu povratak prema Hrvatskoj. Vožnja kroz Austriju uz kraća zaustavljanja putem do tunela Karavanke i dalje kroz Sloveniju do Hrvatske. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

  FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 4.490 kn

  REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 4.690 kn

  First minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

  Rok za prijavu: 30 dana prije putovanja Minimalan broj putnika: 40

  Cijena uključuje:

  • prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu
  • smještaj na osnovi ukupno 4 noćenja s doručkom u hotelima 3*/4* u dvokrevetnim sobama:
  • 1 noćenje na području Meiringena
  • 1 noćenje u Leysinu
  • 1 noćenje na području Lago di Como
  • 1 noćenje u Davosu
  • rezervaciju i prijevoz željeznicom Golden Pass Linie od Zweisimmena do Montreuxa
  • rezervaciju i prijevoz željeznicom Centovalli od Domodossole do Locarna
  • rezervaciju i prijevoz željeznicom Bernina Express od Tirana do Davosa
  • razgledavanja prema programu
  • pratitelja tijekom putovanja
  • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

  Cijena ne uključuje:

  • doplatu za jednokrevetnu sobu – 790 kn
  • doplatu za 4 večere od 3 slijeda u hotelima (doplata moguća isključivo prilikom rezervacije putovanja) - 690 kn
  • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
  • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
  • doplatu za panoramski vagon na željeznici Centovalli: 2 EUR po osobi (ova je doplata obavezna u gotovom novcu na licu mjesta i nije uključena u cijenu aranžmana)
  • boravišnu pristojbu u hotelu na jezeru Como oko 2,5 EUR po osobi uz plaćanje na licu mjesta (točna obavijest o iznosu boravišne pristojbe u završnom pismu)
  • putno osiguranje

  Trokrevetne sobe: na ovom programu moguća je rezervacija dvokrevetnih soba s pomoćnim ležajem po redovnoj cijeni .

  PREPORUKA PUTOVANJA:

  Putovanje Švicarskom alpskim željeznicama jedno je od spektakularnih europskih putovanja koje ostaje u sjećanju za cijeli život. Željeznica na ovim rutama omogućuje približavanje alpskim vrhuncima, dolazak preko mostova i tunela do najljepših alpskih krajolika do kojih ne biste mogli doći autobusom. Ovakav način putovanja ima svoju cijenu i doživljaj i utisak ovakvog putovanja nije usporediv s putovanjem na cjenovno drugačijim vrstama programa koji su isključivo autobusom. Iako putovanje nije dugo po trajanju ono po kvaliteti doživljaja spada u velika europska putovanja. Preporučujemo doplatu za večeru u hotelima ! ( uplata isključivo prilikom rezervacije aranžmana).

  NAPOMENA UZ POLAZAK IZ KARLOVCA I RIJEKE:

  Ukrcaj putnika moguć je u polasku u Karlovcu i na stajalištu Vrata Jadrana kod Rijeke. Ruta putovanja u povratku završava u Zagrebu, te nije moguć iskrcaj putnika u Karlovcu i Rijeci.

  PRAKTIČNE NAPOMENE:

  Valuta u Švicarskoj je švicarski franak CHF. Moguća je nabavka valute u Hrvatskoj prije početka putovanja ili zamjena nalicu mjesta. U suvenirnicama i na turističkim mjestima moguće je plaćanje i u eurima.

  Švicarskaje savezna država u središnjojEuropi.

  Graniči sLihtenštajnomiAustrijomnaistoku,Francuskomnazapadu,Italijomnajuguijugoistoku, te Njemačkomnasjeveru. Švicarska ima dugu tradiciju neutralnosti, ali i međunarodne suradnje i sjedište je brojnih međunarodnih organizacija.Confoederatio Helveticajelatinskainačica službenog naziva države, čime se izbjegava izbor između jednog od četiri službena jezika. Švicarska se nalazi uSrednjoj Europii prostire se izmeđuŽenevskogiBodenskog jezera. Ukupna površina iznosi 41 285 km2. Glavni grad jeBern, a ostali veći gradovi suZürich,Ženeva,Lausanneibasel.

  Granične i vizne formalnosti:

  Za putovanje u Švicarsku državljanima Republike Hrvatske nije potrebna viza, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

  Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.

  Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. 

  Adresa

  ETURIST.HR

  Radno vrijeme: Pon - pet: 10 - 16h
  Luzern | Na većoj karti