Voucher ušteda: 0 kn
10950 kn

Ponuda je istekla!

0 puta kupljeno, Da bi ponuda uspjela, mora biti kupljena 1 puta
Vrijedi do: 30.04.'16

Napomene

  •  Za provjeru raspoloživosti termina kontaktirajte našu poslovnicu. ( Broj telefona: 01 33 55 683 / E-mail adresa: info@eturist.hr / Adresa: Mihovila Krušlina 16 (ŠETNICA), Zaprešić )
  • Boravišna pristojba, te osiguranje od ozljeda, bolesti, smrti i gubitka prtljage tijekom putovanja i boravka nije uključeno u cijenu, te ga kod nas možete dodatno uplatiti
  • Mogućnost plaćanja: karticama Privredne banke Zagreb i Zagrebačke banke jednokratno kao i na rate, e-banking- om, općom uplatnicom
  • Kako bismo vam pružili što bolju uslugu, bilo bi nam drago da nam se javite s povratnim komentarima nakon korištenja ove ponude na e-mail: info@eturist.hr
  • Posjetite našu Facebook stranicu na linku https://www.facebook.com/eturist.hr?ref=hl

Opis ponude

Šifra aranžmana004195
Datum polaskadnevni polasci
Grad polaskaZagreb
PrijevozZrakoplov
Kategorija smještaja4/5
UslugaPrema programu
Cijenaod 10.950,00 kn
Opis programa

Putovanje na Šri Lanku avionom - 8 dana

Individualni polasci:
utorkom i nedjeljom do 30.04.2016

Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu!

1. dan: ZAGREB – DUBAI - COLOMBO
Polet zrakoplova iz Zagreba za Dubai u 13:45 sati. Dolazak u Dubai u 22:20 sati. Nastavak leta za Colombo u 23:25 sati. Noćni let.

2. dan: COLOMBO – MARAWILA
Dolazak u Colombo u 05:20 sati po lokalnom vremenu. Po slijetanju u zračnu luku u Colombu, doček od strane lokalnog agenta i transfer do Marawile. Po dolasku u Marawilu, transfer do hotela. Slobodno vrijeme. Večera i noćenje u Marawili.

3. dan: MARAWILA - PINNAWALA – DAMBULLA
Doručak u hotelu. Transfer iz Negomba u Pinnawalu. U Skloništu za slonove Pinnawala ćete imati priliku vidjeti ove veličanstvene životinje izbliza. Sklonište je osnovano davne 1975. godine i od tada predano radi na očuvanju ove vrste. Najzanimljivije je posjetiti sklonište u vrijeme hranjenja jer ćete tada imati priliku vidjeti male slonove ili cijelo stado dok se kupa. Transfer iz Pinnawale u Dambullu. Hram u špilji u Dambulli, poznat pod nazivom Jambukola Viharaya, se nalazi na listi svjetske baštine i najveći je očuvani hram u špilji u zemlji koji se prostire na 5 špilja sa muralima koji na preko 2000 m2 kronološki prikazuju Buddhin život. U hramu se nalaze 153 kipa Buddhe, 4 statue kraljeva Šri Lanke i 3 statue božanstava. Slobodno vrijeme. Večera i noćenje u Dambulli.

4. dan: DAMBULLA - SIGIRIYA - POLONNARUWA – DAMBULLA
Doručak u hotelu. Transfer iz Giritale u Sigiriyu. Sigiriya je najpopularnije izletište u Šri Lanki poznato po mnogobrojnim poljima koja su nalik freskama. Ova kamena citadela kralja Kasyapa datira iz 5. st., nalazi se na stijeni visokoj 200 m i izgledom podsjeća na lava, odakle je i dobila ime te je uvrštena na UNESCO-vu listu svjetske baštine. Transfer iz Sigiriye u Polonnaruwu. Polonnaruwa je drevni grad koji je nekada bio glavni grad Šri Lanke, a danas se nalazi na UNESCO-voj listi svjetske baštine zbog prelijepih ruševina kraljevske palače sa sustavom za navodnjavanje koja datira iz 1. st. Također ćete vidjeti 3 Buddhina kipa, Audience Hall, Lotusovu kupku, statuu kralja Parakramabahua, nekadašnji Temple of Tooth Relic, hram Shivan, Lankathilake, Watadage, Galpotha i Kiri Viharaya. Transfer iz Polonnaruwa u Giritale. Večera i noćenje u Dambulli.

5. dan: DAMBULLA - MATALE – KANDY
Doručak. Transfer iz Giritale u Matale. Matale je grad koji je poznat po svojoj blagoj klimi i mnogobrojnim začinskim vrtovima s obzirom da se u njemu proizvode ponajbolji začini na svijetu. Lokalni kuhari će izvesti kuharsku demonstraciju kako biste vidjeli kako se priprema tradicionalni curry uz korištenje lokalnih začina. Transfer iz Matale u Kandy. Kandy je bio posljednji glavni grad kraljeva Šri Lanke prije nego što je ona potpala pod britansku vlast 1815. Danas je ovaj grad uvršten na UNESCO-vu listu svjetske baštine i najpoznatiji je po nekadašnjem hramu Temple of the Tooth Relic i jezeru Kandy. Posjetite lokalnu tržnicu, umjetničke dućane, muzej dragulja ili zvjezdarnicu, posjetite hram Temple of the Tooth Relic, a navečer možete uživati u kulturnoj predstavi s tradicionalni šrilankanskim plesom. Večera i noćenje u Kandy.

6. dan: KANDY – PLANTAŽA ČAJA - NUWARA ELIYA
Doručak u hotelu. Transfer iz Kandy na plantažu čaja. Po dolasku na plantažu čaja, imat ćete priliku vidjeti kako se čaj bere i proizvodi te ćete kušati pravi ceylonski čaj. Transfer s plantaže čaja u Nuwara Eliya. Nuwara Eliya je planinsko mjesto s hladnijom klimom od tipične klime za Šri Lanku, a privlači mnoštvo turista zbog svog prelijepog krajolika zbog kojih je napravljen i veliki golf teren koji je među najljepšima na svijetu. Ovaj grad ima važnu ulogu u proizvodnji čaja na svjetskoj razini. Večera i noćenje u Nuwara Eliya.

7. dan: NUWARA ELIYA – COLOMBO
Doručak u hotelu. Transfer iz Nuwara Eliya u Colombo. Colombo je grad koji se u posljednjih 100 godina promijenio u izrazito moderno trgovačko središte (The Independence Square, Nelum Pokuna, Pettah Bazaar i BMICH), dok su u nekim dijelovima grada prisutni i ostaci britanske kolonijalne arhitekture kao svojevrsni spomenik na to doba. Slobodno vrijeme provedite u razgledu, shoppingu ili u jednom od mnogobrojnih klubova. Večera i noćenje u Colombu.

8. dan: COLOMBO – DUBAI - ZAGREB
Transfer prema zračnoj luci. Polazak iz Colomba za Dubai u 01:15 sati. Dolazak u Dubai predviđen je u 04:55 sati. Nastavak leta za Zagreb u 09:40 sati sa dolaskom u zagrebačku Zračnu luku u 13:00 sati.

Cijena aranžmana po osobi: 10.950 kn

Cijena po osobi uključuje:
• prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomske klase)
• Zrakoplovne pristojbe
• 1 noćenje s večerom u dvokrevetnoj sobi u hotelu Club Palm Bay 4* u Marawili
• 2 noćenja na bazi polupansiona u dvokrevetnoj sobi hotelu Amaya Lake 4* u Dambuli
• 1 noćenje na bazi polupansiona u dvokrevetnoj sobi u hotelu Amaya Hills 5*u Kandy
• 1 noćenje na bazi polupansiona u dvokrevetnoj sobi u hotelu Jetwing St. Andrews 4* u Nuwara Eliya
• 1 noćenje s večerom u dvokrevetnoj sobi u hotelu Pegasus Reef 4* u Colombu
• izlete prema programu (sirotište za slonove u Pinnawali, hram Rock Cave u Dambulli, kamenu utvrdu Sigiriya, drevni grad Polonnaruwa, hram Tooth Relic, plantaža čaja i hram Gangarama)
• usluge lokalnih vodiča (*na engleskom jeziku)
• jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

Cijena ne uključuje:
• ulaznice za kulturno-povijesne spomenike koji nisu navedeni u programu
• viza za Šri Lanku 200 kn
• doplatu za jednokrevetnu sobu - 3.150 kn

Trajanje putovanja: 8 dana / 6 noći;

Najmanji broj putnika: 2

Dokumenti potrebni za ishođenje vize za Šri Lanku:
Potrebno je dostaviti sken putovnice prilikom prijave za putovanje; putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci od završetka putovanja.

Preporuka:
molimo da se o rizičnosti putovanja informirate na stranici Ministarstva vanjskih poslova i eur. integracija R. Hrvatske http://www.mvpei.hr

Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Adresa

ETURIST.HR

Radno vrijeme: PON-PET 09-18 sati SUB 09-12 sati
Šri Lanka | Na većoj karti
Telefon: 01/33 55 683
E-mail: info@eturist.hr
Web site: http://www.eturist.hr